PET

PET

Včeraj sva imela zanimiv dan. Verjetno bi se našel pridevnik, ki bi ga bolj nazorno opisal, ampak za potrebe tega zapisa bo zanimiv povsem zadostoval.

Verjetno ste opazili, da sva v zadnjem mesecu malo poniknila. Razlog leži v tem, da sva dobila občutek, kot da prehitevava sama sebe in se zato odločila narediti korak nazaj. Prišla sva do zaključka, da tisoč in ena ideja ne naredi nič dobrega za najino malo podjetje, če je ne znava zaviti v primerna oblačila. Živimo namreč v obdobju, ko je izgled spletne strani in predvsem profila na socialnih omrežjih vse prej kot postranskega pomena in slika izdelka enako pomembna kot ideja ter sama izvedba le-tega.

Tako sva se odločila posodobiti izgled najinih prodajnih in socialnih portalov in kmalu ugotovila, zakaj tega nisva naredila že ob samem začetku. Ker je res težko!

Vsak, ki bi na hitro preletel najine osebne profile na socialnih omrežjih bi hitro videl, da se s fotografijo, kompozicijo, preseti in podobnimi stvarmi, ki so trenutno (predvsem na instagramu) in niti malo ne ukvarjava. Najini prvi fotošutingi izdelkov so bili ekstremno improvizirani, med drugim se je kot pripomoček na sliki znašla tudi metla.

fotografiranje produktov

Kasneje sva ugotovila, da brez prave svetlobe ne bo šlo in investirala v manjši photo box, kar je vse skupaj sicer precej izboljšalo, a se nama je zdelo, da slikam še vedno nekaj manjka. Po pregledanih nič koliko instagram profilov takih in drugačnih influencerjev in blogerjev sva ugotovila, da je za dobro sliko potrebno poleg izdelka v kader postaviti še nekaj 'pripomočkov'. Sledilo je mrzlično tekanje po stanovanju in iskanje primernih stvari, ki bi sliko izboljšale. Sprva je nastalo nekaj neuspelih poskusov …

fotografiranje produktov

… nazadnje pa sva končno uspela narediti nekaj slik s katerimi sva bila zadovoljna. Zavedava se, da sva še daleč od profesionalnega izgleda spletne strani ali profila na socialnem omrežju, kot ga imajo trgovine z zaposleno ekipo za marketing, ampak sva s svojim malim napredkom precej zadovoljna. In konec koncev je to tisto, kar šteje.

Nazaj na spletni dnevnik

Napišite komentar